torsdag, augusti 24, 2006

Tänkvärt

Uthålliget är när händer och fötter fortsätter att arbeta, fastän huvudet säger att det är omöjligt.
författare okänd

tisdag, augusti 22, 2006

ofattbart

Tänk att igår hände det........

Jag började motionera lite. Ja, jag tror att det blev ca 5km i rask takt. Halvvägs på rundan var det som om himlen öppnat sig. Jag såg nog ut som en dränkt katt. Men jag får ju se det positiva med regnet. Det gav ju kanske mig lite mer utmaning eftersom mina kläder säkert blev några kilo tyngre.

Idag har jag gjort om samma bedrift fast utan regn. Och fattar ni vad smal jag ska bli då. Och vilken kondition och syreupptagningsförmåga jag kommer att få. Jag ska bli som en rapp 13åring. Nej, jag menar 10åring. För vid tretton så börjar de väl sova hela dagen.

Och hur länge kommer jag att kunna inbilla mig detta då?

lördag, augusti 19, 2006

Varför bloggar jag?


På långfredagen i år var jag på konstrundan på Österlen. Jag åkte dit för att jag bestämt mig för att jag skulle ha en tavla som Gösta Calmeyer målat. Har länge skullat åka dit men aldrig blivit färdig till det innan. Men nu tänkte jag att guben är ju faktiskt 79 år gammal så att det är kanske nu eller aldrig.

Jag kom ner till Hammenhög vid middagssnåret och det satt röda pluttar på nästan allt. Fast några jättedyra fnns det förståss kvar, men då hade jag överskridit min budget rejält.

Jag fick intala mig själv att farborn såg ju faktiskt ganska vital ut så nog kunde jag vänta till nästa påsk.

Jag satte mig i bilen och körde till samlingsutställningen i Tjörnedala och där hängde min tavla utan röd prick. Stod ändå länge och funderade, kanske var de andra var bättre som hängde i Hammenhög. Sedan kom det andra och pekade och var intresserade och då tänkte jag: -Den är min.

Och så blev det.

Nu är det så att det är den tavlan som fått mig att blogga. Jag satt en dag efter påsk och googlade på Calmeyer och hamnade då på en blogg som jag sedan dess är beroende av. Måste läsa den varje dag. Författarinnan heter Elisabet och skriver så levande och intressant.

http://cikoria.blogspot.com

Detta måste ni läsa och jag tror att ni också kommer att kolla hennes sida ofta.

torsdag, augusti 17, 2006

onsdag, augusti 16, 2006

Ett kök


Jag har flera kök. Detta är ett av mina favoriter.

tisdag, augusti 15, 2006

sonens favoriter


Min nioåriga son älskar att samla rörliga bilder på nätet. Här vill han visa ett exempel.

Svart på vitt


Idag blev jag kallad till ett hälsoprofilsbesök på mitt jobb. Andra dagen efter en lat semester, försöker de få bort allt självförtroende för mig?

Det var ju som jag redan visste. Tex. låg min syreupptagningsförmåga på ynka 2.1. Det duger till att gå i trappor. Springa skulle jag ju bara glömma sa testdamen.

Så nu sitter jag här och tänker på att om jag går på en promenad nu genast så hinner jag ju ändå hem till Morden i Midsomer. Men är det ändå inte lite skönare att sitta här?

måndag, augusti 14, 2006

jag lever!!!

Tänk att jag överlevde den första dagen på jobbet efter en underbar semester. Och jag vill nästan inte erkänna att det kändes helt okej trots att jag hade jouren och fick jobba över i tre timmar.

söndag, augusti 13, 2006

Det gick ju!!!!!!!

klarar jag detta?!?!?

Jag har aldrig gjort sånt här förr men har blivit så inspirerad av andra bloggar så att jag bara måste prova.