söndag, december 31, 2006

Här ska det skjutas


I år har jag köpt fyrverkerier för första gången. Jag tycker att det är sånt slöseri med pengar. Men det är ju tur att inte alla tycker det förståss, för jag är ju alltid ute vid tolvslaget och njuter av alla andras pengaförstörelse. Det är ju rysligt vackert.

Jag har bestämt att denna box ska avfyras prick klockan tolv till Evas ära. När den färgar himlen ska jag titta rakt västerut och säga -Gott nytt år Eva!

Kanske är jag så feg så att jag inte vågar säga det högt, för vad ska mina säga om jag står där och säger ett okänt namn. Ynkligt av mig!

lördag, december 30, 2006

Mitt köksskåp


Jag såg att Eva ville veta hur andra förvarar sitt te och kaffe. I mitt hus dricks det nästan bara te. Det står i ett skåp över min vask. Det är en faslig röra där. Så därför vill jag visa upp det så att alla kan andas ut och sluta ha dåligt samvete för sina egna skåp.

Det finns ju för sjutton en dörr att stänga om villervallan!

Teet befinner sig till höger på den mellersta hyllan. Det finns i diverse gamla burkar och någon sort är kvar i påsen det inhandlades i, burkarna var slut.

Här finns också diverse Tupperwareattiraljer. Sådana finns det för övrigt i alla mina skåp. Här finns också cashewnötter, torkad svamp, snabbkaffe, kryddor, tomma honungsburkar, sötmandel, russin, glasskålar, fröpåsar (ruccola, brokblad,krasse,gräslök,squash,bladsallad,dill och luktört), en tom brnmatsburk från tidigt sjuttiotal nu innehållandes påsklämmor, diverse servisdelar från femtiotalet, tekannor och mycket mer. Kan tala om att det finns ytterligare en fjärde hylla ovanför som är om möjligt lika rörig.

onsdag, december 27, 2006

En stund på utedasset


Detta är en bild som jag tycker mycket om. Den är tagen på vårt utedass vid sommarstugan i slutet av 60-talet. Hemma hade vi en riktig toalett.

Det är jag som sitter mellan min mamma och storasyster. Jag ville kanske mest vara med på bild för det var ju inget ledigt hål till mig.

Min rosarandiga klänning, här kan vi ju tala om muskort, finns kvar än idag. Det gör faktiskt min mammas glasögon i träimitation också.

Ja, det var tider det!

fredag, december 08, 2006

Hmmmm


Förra lördagen var min sambo på två julbord. Både med sitt förra jobb och med sitt nya (där jag också var med).

På sitt förra jobb fick han en avskedspresent. Jag är väldigt kluven. Vet inte riktigt vad jag tycker. Den är lite fulsnygg tycker jag. Men den är stor. Var ska vi ha den. Jag bara vet att om det inte blir ungarna som springer ner den så blir det sambon.

Den får minsann ligga nerpackad tills efter jul så får vi se sedan......

tisdag, december 05, 2006

Röd


Jag bara älskar min vackra filtvepa som jag har på fönsterbrädan. Köpte den för några veckor sedan på Blå Stugan. Råkade cykla förbi affären och där låg den i skylten. Det blev en tvärnit med cykeln och sedan var vepan min.

Efter det återstod ju problemet med var jag skulle ha den någonstans, men efter några provläggningar så blev jag ganska nöjd.

måndag, december 04, 2006

Tindrar


Nu äntligen har Glänsa kommit upp efter diverse missöden. Så nu är det riktigt mysigt

Men är det inte lite tårta på tårta med Elflugan också, eller vad säger ni?

Denna nya Glänsan är faktiskt lite kortare än min gamla, men det gör inget. Med den förra hängde en stjärnrad nedanför fönsterbrädan och med denna precis ovanför.

Synd att det går sladdar mellan stjärnorna.... Tänk om man kunde haft dem svävande i fönstret istället.

Tänk om jag kunde uppfinna trådlös ström.....Då hade jag nog inte behövt jobba mer.

Tack snälla Malin


Här ligger fyra Glänsa och väntar på att bli upphängda. Min arbetskamrat Malin köpte dem åt mig på Ikea häromdagen. Eftersom de var nedsatta i pris till 49kr så slog jag till och tog fyra paket, man vet ju aldrig vad som kan hända med dem.

söndag, december 03, 2006

Ur led är tiden


Tänk att idag, den första advent, har jag varit i skogen och plockat svamp. Och det blev en rejäl hög.

Min kasse var ganska tung, använder aldrig korg. Det är så smidigt att bara ha påsen i fickan tills man hittar något. Men visst är det väl bättre för svampen att ligga i en korg istället.

Jag och min kompis var ute i tre timmar. Men när klockan blev tre fick vi ge oss, då var det så skumt i skogen så att vi nästan inte såg något. Kanske dags att inhandla pannlampa.

Just nu sitter min 7åriga dotter och rensar svampen. Det är ett arbete som inte står så högt i kurs hos mig. Men förmodligen tröttnar hon väl ganska snabbt.

Lite tungt idag

Idag känns det lite tungt i huvudet. Var på julbord igårkväll med min sambos nya jobb.

Vi var på hotellet här i det lilla brukssamhället. Visst var maten god, men det var något annat som imponerade på mig. Hotellets toalett.

Den ligger i källarplan och är helt underbar. Skulle tro att den är byggd på femtiotalet. Helt inklädd i mosaik i varierande storlek. Och denna underbara drickfontän som står i ensamt majestät i en toalettfoaje finns det något som heter så. Jag tror att precis allt är tillverkat på fabriken 200m från hotellet. Allt från mosaik till pissoarer och toastolar.

Oj vad jag ångrar att jag inte hade min kamera med mig. Tänk om jag fångat detta monument över hela byns identitet på bild.

fredag, december 01, 2006

I väntans tider


Här i mitt röriga garage hänger en julstjärna från min barndom och väntar på att få komma in i huset.
Det måste ha hänt något konstigt för ungefär 4 år sedan, jag vet inte vad. De första dygnen som den är tänd så fullkomligt stinker den. Kan inte riktigt förklara vad den luktar men det är något mot fisk-hållet.
Därför är den förpassad till en tillvaro ute i garaget några dagar. Borde kanske hamna i soporna istället men jag kan inte skiljas från den.
Jag tror att jag är alldeles för nostalgisk och sentimental.