tisdag, juni 24, 2008

Tisdagstema


Veckans tisdagstema är förvaring. Jag visar upp lite av min plåtburkssamling. Jag har visat den tidigare när jag hade ett tema som jag kallade Dagens Samling. Jag tror minsann att jag ska återuppta det snart igen.

måndag, juni 23, 2008

Gräsänkans blues

Alldeles ensam hemma är jag ikväll. Barnen lämnades hos mormor igår för att få lite sommarlovsledighet. Sambon är iväg på jobb tills på onsdag kväll.

Har jag då slagit klackarna i taket när möjligheten funnits?

Nej, inte alls.

Jag har ätit ett par mackor och strukit gardiner. Hängt upp dem har jag också gjort.

Nu sitter jag i soffan med datorn i knät, kollar kartor och ska försöka lotsa sambon till en adress i Göteborg som inte verkar existera. Västra Älvsbergsgatan................

Arg är han, på sitt stressiga jobb och på säljare som inte kan se till att ordna riktiga leveransadresser på fraktsedlarna. Ett nytt jobb skulle nog stå högt i kurs just nu.

fredag, juni 20, 2008

Midsommarafton......

.....och dotter är på väg till ett barnkalas. Midsommarafton mellan kl. 13-16. Jag har då aldrig sett på maken.....

torsdag, juni 19, 2008

Smärtsam dag

Kvart i sex i morse ringde sonens väckarklocka. Han sov i godan ro i min säng så jag fick väldigt bråttom ut på hans rum. Ville inte att grannarna skulle vakna av den höga volymen. Två trappsteg finns det ner till hans rum. Trots att jag inte försökte ta dem i ett kliv lyckades jag vrida till mig och fick, likt en fotbollsspelare, en ljumskskada.

Klockan nio var det dags för ett besök hos min japanska tandläkare. Efter 28 hålfria år har jag lyckats få ett hål i min visdomstand. Hon började borra och efter ett tag luktade det bränd benmassa i hela tandläkarsalen. Så här kunde jag inte minnas att det var att laga ett hål. Borren byttes ut, fabrikationsfel sa japanskan, och sedan gick det bättre. Men lite ont gjorde det allt.

Vid tretiden lastade jag en tjugofotscontainer till Grekland. Skulle bara lite försiktigt kliva upp på godset när min avsaknad av smidighet gjorde att jag slog upp den gamla ljumsskadan från i morse. Så nu sitter jag här i soffan och tänker inte göra något annat heller.

onsdag, juni 11, 2008

Ordlös Onsdag


Fler bidrag finns hos Nejma i Marocko.

söndag, juni 08, 2008

uppdaterad bilpark


Förra helgen utförde min bil sitt sista transportuppdrag. Den har verkligen varit oss behjälplig vid olika förflyttningar. Bland det sista som utfördes var att flytta vår cancangunga mellan fastigheterna. Det var en transport som fick grannarna att titta lite extra. (klicka gärna på bilden)


En annan bil har införskaffats och den trivs vi med. Eftersom den är hela 16 år nyare än den gamla har det skett en viss utveckling. Det känns som om Marty McFly har importerat den från framtiden.


Här finns saker vars existens jag inte ens kunde ana. Regnsensor, inbyggd telefon, gps, en inner backspegel som bländar av automatiskt, förarstol som ställer in sig till mig när jag låser upp med min nyckel, ventilation i baksätet och ecc. Sist men inte minst har vi en stereo i denna bilen, vilket vi varit utan i elva år.


Så en helt ny upplevelse var det att köra bilen första gången inte minst för att det är en automatare. Jag satte mig tillrätta och ställde in stolen. Sambon sa åt mig att jag inte kunde sitta sådär som en fällkniv. Men annars såg jag ju inte motorhuven.


Nu sitter jag lite mer tillbakalutad men vet fortfarande inte hur långt fram grillen sitter. Fy för sluttande motorhuvar. Backsensor har vi inte och jag saknar det inte heller. Men en framsensor hade suttit fint.........