måndag, april 20, 2009

Min plast


Libby på Femtiotalsjakten vill ju se våra bruksföremål av plast, så då är det bara att plocka fram dem ur skåpen.

Min vattenkanna figurerade här i bloggen alldeles nyligen. Den kommer från Hammarplast och är designad av Huberth Nilsson. Lite sprickor här och där men ändå älskad.

Den ljusblå marmorerade skålen har varit min mormors. Det står under den att det är en Lena-bunke. Det står också Mepalservis under den men tillverkaren känner jag inte till.

Den sneda rosa muggen är av det engelska fabrikatet Doidy. Den har nog 40 år på nacken. Jag minns att vi drack ur den när vi var små och låg sjuka. Eftersom den är snedställd så är den perfekt att dricka ur när man ligger ner. Jag googlade på Doidy och upptäckte att de fortfarande finns att köpa, det kunde jag aldrig tro.

De rödsvarta skålarna tillhör mina favoriter. Designprinsen är pappa till dem och de är tillverkade på Husqvarna. Härligt mattsvarta på utsidan och så blanka och fina på insidan. Glasögonen som ligger i den ena skålen tillverkades av Husqvarna borstfabrik inför den totala solförmörkelsen 1954.
Äggkopparna har Per Bjelving gjort för Jonas. Härlig form har de tycker jag.

Det rosa fatet med den rosa skeden är min barnservis. Den är tillverkad i Västtyskland av Emsa. Plastmaterialet är luran. En mugg hade jag också, men den är tyvärr sedan länge försvunnen. Fatet har tappat lite av sin ursprungliga form, förmodligen i en diskmaskin.

De två bilarna kan man kanske inte kalla bruksföremål, men jag tycker att de kan få vara med ändå. Den gula Ford Vedetten är tillverkad i Stavanger av Tomte. Ägaren är min sambo.

Den solblekta röda Saab 99an är tillverkad av Galanite som hade sin tillverkning i Löddeköpinge. Min faster arbetade där vilket kanske är förklaringen till varför vi hade en mängd plastbilar när vi var små.

Har du själv gamla plastsaker kan du väl visa dem!


lördag, april 18, 2009

näääee

Jag fick precis reda på att min kusin fått en hjärtinfarkt och jag kan inte fatta att en människa som bara är två år äldre än jag kan råka ut för det.

Men det är kanske så att man bara känner sig yngre än vad man igentligen är. Fast jag tycker ändå att det är lite för tidigt att drabbas av detta vid 43 års ålder.

Han ligger nere i Lund och jag kan inte sluta tänka på, och undra hur det är med honom...

lördag, april 11, 2009

solsken


Idag har den svenska våren visat sig från sin allra bästa sida. Ska jag tvunget klaga lite så var det kanske lite mycket vind. Men där det läade var det underbart.

Även en råtta ville njuta av den gassande vårsolen. Men så där förfärligt länge fick han inte njuta innan katten kom...
Råttan var nog inte som han skulle, för innan katten kom så hann tolvåringen klappa honom.

fredag, april 03, 2009

Show and tell


Denna månads Show and tell är utvalt av Västmanländskan. Idag har hon valt GULT.


Just nu så här på våren och speciellt till påsk är det trevligt med lite gult som lyser upp här hemma. En vacker Forsythiakvist i en vas gör ju vem som helst glad.


Själv blir jag glad av mammas gamla vattenkanna som hon tydligen inte ville ha längre utan lämnade kvar till mig. Visst passar den alldeles förträffligt till min mormors gamla duk.

Här är fler Fredagsbloggare: Nilla, Anna, Desiree, Annika, Anne, Petra ,Anna-Saltis ,Millan, Anki, Marianne, Victoria, Lia, Cecilia, Leopardia, Marina, Marie, Strandmamman, Ulrika, Jemaya, MiaD, Ingabritt, maisoui, Erica, Taina, sparkling, Christel, ,emma, jennie, musikanta, Fritt ur hjärtat. Västmanländskan, Lena W, Under ytan