söndag, december 27, 2009

ria

En ny torktumlare har inhandlats. I den gamla var nog ett lager eller två helt slut. Det väsnades så hemskt att man inte kunde vara i huset medan tvätten torkade.

Sonen tror att han vet vad det finns för processor i tumlaren. Förmodligen är det samma som i Sinclair ZX Spectrum, nämligen Zilog Z80. Detta tror han eftersom detta är den vanligste processorn i enklare grejer. Microugnar, tvättmaskiner och torktumlare behöver inte en så stark processor eftersom de inte ska behandla så mycket information, menar han.

Världens starkaste dator är IBM Roadrunner, roadrunner betyder tuppgök och jag skulle behöva kunna stenografi för att hinna med tolvåringens svada.

Mina öron ramlar snart av...

fredag, december 25, 2009

njutningsfullt

Kalkonen står i ugnen och jag ligger på soffan, viftar på tårna och äter knäck. Alldeles ensam hemma är jag, kan det bli bättre...

torsdag, december 24, 2009

God Jul


Moster Mjölgumpa och storasyster Inna-Pinna önskar dig en God Jul ända från sextiotalet. Redan på den tiden hade jag det namnet.


Jag kokar gröt i strumporna, som min mamma sa när kalasbyxorna hade glidit ner så att det såg ut som om jag hade storlek 42 i skor.


I fönsterkarmen står det minsann en gipsnegress och jag undrar i mitt stilla sinne var hon tog vägen.


Ha nu en skön och avslappnad dag...

söndag, december 13, 2009

tunga fjät

Tidigare ikväll begav jag mig till kyrkan för att beskåda ett vackert luciatåg och lyssna på skönsång. Stämningen var behaglig och stearinljusen spred ett vackert sken.

Nu var det nog inte bara ljusen som brann, för under andra sången spred sig en oangenäm doft av brännt hår i den vitkalkade lokalen...