söndag, juli 31, 2011

rapport


Jag har fått ett livstecken från dottern och jag förstår att hon har roligt. Regnet har äntligen givit vika för solsken och värme. Hon befinner sig på ett CampInCamp-läger som är en del av World Scout Jamboree. Scoutkårer i närområdet runt Rinkaby anordnar läger dit WSJ-deltagarna kommer för att se hur skandinavisk scouting fungerar.

Dotterns kår anordnar lägret i samarbete med norska Ålesunds Spejdergrupp. De har redan haft besök av både franska och brittiska scouter. De är inte deltagare i WSJ utan har egna läger på diverse ställen i kommunen.

Från och med idag ska Camp Allarp ta emot 150 WSJ-deltagare i tre omgångar. Femtio varje gång som stannar i ett dygn per grupp. En salig blandning av nationaliteter blir det. Inget förutbestämt vilka som kommer utan det blir en överraskning när bussdörren öppnas.

På Torsdag åker sedan hela dotterns kår in till Rinkaby och deltager i alla aktiviteter på det stora lägret.

Jag känner på mig att vi får börja spara pengar till en Japanresa om fyra år...

lördag, juli 30, 2011

skojting

Eftersom Lotten, i en kommentar, önskade sig en berättelse om World Scout Jamboree så kände jag mig tvungen att införskaffa en inträdesbiljett.

Den 6 Augusti ska jag alltså åka till Rinkaby och ingående inspektera lägret. Tyvärr är jag alldeles för blyg för att göra en djupgående analys. Att komma med en rapport om infrastukturen ligger nog helt utanför mitt kompetensområde.

Men med tanke på hur fuktigt vi har haft det i nordöstra Skåne den senaste tiden är det kanske inte helt omöjligt att jag kan komma med en mögelrapport.

torsdag, juli 21, 2011

stygn


Många timmar har jag nu lagt på dotterns scoutskjorta. Alla märkena ska ju på innan lägernas läger börjar nästa vecka.

Jag nålar, tråcklar, och sprätter. För trots att jag både nålat och tråcklat så hamnar det snett. Jag gör om allt och avslutar med att sy fast märkena riktigt med små osynliga kaststygn.

Imorgon måste jag skaffa orange tråd till det trekantiga "scoutenmärket".

När jag tampats med det märket har jag nog bara två kvar...

onsdag, juli 20, 2011

KivikGårdagen ägnades åt ett besök på Kiviks marknad. Det var riktigt, riktigt varmt på Österlen. Solen gjorde att man vandrade runt som en flämtande hund. Det fanns en på hela marknaden som hade ytterkläder på sig och det var min son. Sol på naken hud gör ju att man kan förlora några nörd-poäng. Det vill han ju inte riskera.

Vi letade genast upp William Arnes Motorcirkus. Det var ju mest därför vi suttit i långa bilköer. Vi blev alla imponerade och det var absolut värt de hundra kronor som familjebiljetten kostade.

Sedan handlades det tröjor och lakritsremmar. Sonen har en fäbless för diverse huvudbonader och kom hem med kinahatt, dao-li säger han att det heter, en militärhjälm och även en gasmask...