torsdag, november 30, 2006

Bara problem

Det har gått troll i mitt adventspyntande.
Igår skulle jag hänga upp julgardinerna i köket. Jag strök dem först så släta och fina, ställde mig på köksbordet, lossade knoppen på mormorstången och började föra den igenom gardinkanalen.
Och hände det. Jag har en hylla ovanpå gardinstången där det stod en glasvas som min mamma själv blåst på Sölvehyttan när hon var i 15-16årsåldern. Var tror ni att den hamnade, jo på golvet.

Senare på kvällen skulle jag sätta upp mina stjärndraperi i storarumsfönstret. Letade som en galning på vinden bland allt julpynt, men de var borta. Efter lite eftertanke kom jag på vad som måste ha hänt. I somras gjorde jag en garagerensning och minns att jag hittade en kasse med slingor. Jag trodde att det var trasiga sådana som vi har haft stående och tog med dem till återvinningsstationen. Men nu förstår jag att det varit mina hela fina slingor som av någon outgrundlig anledning hamnat i garaget istället för bland de andra pynten!

Som kronan på verket, som nu verkligen glidit på sniskan, så skulle jag klä in gardinstången med en sådan där grangirlang med belysning i. Fäste upp den med såna däringa el-buntband som alltid. Satte i kontakten, så lyste bara halva slingan! hittade reservlampor imorse och började byta. Efter en stund såg jag att kabeln var av. Ett väldigt fint snitt var det. Blev bara så arg när jag kom på att det måste var självgjort vid tjugondag knut i år när all skulle ner. Använde då en tång för att knipsa av buntbanden!!!!!!
Men nu är det ganska mysigt här hemma.

fredag, november 03, 2006

Jisses

Det är ju inte sant vad enkelt det var att länka. Att jag inte kunnat lista ut det själv. Tack så hemskt mycket Lotten. Hade förmodligen aldrig listat ut det utan din hjälp. Nu återstår bara att sätta mig in i hur jag gör en favoritlista också. Men det tar jag en annan gång.

bara en liten test

Nu måste jag bara prova att länka inne i en text. Jag har fått hjälp av en viss Lotten som är väldigt vänlig och hjälpsam.