lördag, augusti 19, 2006

Varför bloggar jag?


På långfredagen i år var jag på konstrundan på Österlen. Jag åkte dit för att jag bestämt mig för att jag skulle ha en tavla som Gösta Calmeyer målat. Har länge skullat åka dit men aldrig blivit färdig till det innan. Men nu tänkte jag att guben är ju faktiskt 79 år gammal så att det är kanske nu eller aldrig.

Jag kom ner till Hammenhög vid middagssnåret och det satt röda pluttar på nästan allt. Fast några jättedyra fnns det förståss kvar, men då hade jag överskridit min budget rejält.

Jag fick intala mig själv att farborn såg ju faktiskt ganska vital ut så nog kunde jag vänta till nästa påsk.

Jag satte mig i bilen och körde till samlingsutställningen i Tjörnedala och där hängde min tavla utan röd prick. Stod ändå länge och funderade, kanske var de andra var bättre som hängde i Hammenhög. Sedan kom det andra och pekade och var intresserade och då tänkte jag: -Den är min.

Och så blev det.

Nu är det så att det är den tavlan som fått mig att blogga. Jag satt en dag efter påsk och googlade på Calmeyer och hamnade då på en blogg som jag sedan dess är beroende av. Måste läsa den varje dag. Författarinnan heter Elisabet och skriver så levande och intressant.

http://cikoria.blogspot.com

Detta måste ni läsa och jag tror att ni också kommer att kolla hennes sida ofta.

2 kommentarer:

Celia sa...

Om du tycker att man inte ser namnet Celia i tid och otid, då kan jag säga att jag aldrig någonsin ens sett namnet Mjölgumpa. Jag är glad över att jag sett det nu - och din bloggsida. En sak som du skriver är säker: Elisabets blogg är beroendeframkallande. Det är inte klokt hur man kan smita iväg till datorn bara för att se lite vad hon gör. Tänk om din blogg blir ett nytt beroende? Jag som redan har så mycket roligt att göra!

Elisabet sa...

Hahaha ..., jag faller baklänges!!
Gulling.
Vilka snällord.
Jag ska spara dem i en liten garderob i hjärtat.