söndag, februari 10, 2008

kryddbryderi


Inspirerad av Eva så styrde jag häromdagen mina steg mot kryddavdelningen i affären. Jag var lite nyfiken på Santa Marias krydda "cacao&chili". Burken hamnade genast i min korg.

Nu återstår problemet vad jag ska använda den till. Till vilken maträtt kan kakao passa? Bäst blir den kanske till någon efterrätt.

Jag kan förtälja att den varken passar till spagetti och köttfärssås eller korv Stroganoff!
uppdatering: Jag har upptäckt att den är ganska god att strö direkt på tungan.

9 kommentarer:

Lena sa...

Hm... den skulle kunna passa när du gör din egen chokladsås. Jag har smakat choklad smaksatt m chili. Gott! Annars kanske det räcker med att pudra den direkt på vaniljglass. Natti! KRAMEN!

Anonym sa...

Jag tackar för tipset - varken köttfärs eller korv, alltså.
Då platsar den nog inte i min hylla. All annan mat gör mina barn förvirrade. Men jag önskar dig all lycka i din sökan efter nya vägar... Lots of love!

Anonym sa...

Kycklinggryta med paprika, rödlök och färsk ingefära.

Moster Mjölgumpa sa...

Mors Deka: Jag har tänkt att jag ska testa den i lite vispad grädde.

Ekelundskan: Är det inte skoj med förvirrade barn?

Eva: Tack för tipset, det får jag kanske prova fast jag väljer nog bort ingefäran.

Miss Marie sa...

hmm, beroende på hur mycket chili det är i, så kanske det är gott att ha i när man gör lite varm choklad? varm choklad med lite chili är mumma! fast... det får ju förstås inte vara för mycket chili! =)

essko sa...

Tror också som de flesta på att den kan passa till något sött. Eller I en gryta/sås kanske...?

Anonym sa...

Väldigt fin kryddburk! Lättöverskådlig och snygg... hoppas innehållet finner sin godaste plats i maten också!

Anonym sa...

Okej! Jag kollar om det funkar...

Jag tror att kryddan blir ståendes i kryddlådan i minst 20 år framåt...

Anonym sa...

Hoppas att du hittar något att ha den till :-) Fin burk i alla fall :-)