söndag, maj 24, 2009

loppisfynd
Igår for jag till ett loppis i grannbyn som den lokala idrottsföreningen anordnade. Det var mycket folk där och ganska trång framför borden. Alldeles speciellt trång var det vid de borden där de samlat allt porslin. Jag tror att det var en massa äggkoppssamlare där;-)


För cirka ett år sedan kom jag på att jag skulle försöka få tag på likadana kaffekoppar som min pappa köpte när han flyttade hemifrån. Av hans servis, med en dekor som heter Kryss, fanns det två kaffefat kvar som jag hade i min ägo. Jag fick sedan tag på fem koppar och fyra fat, och det blev dags att leta assietter.


Då stagnerade hittandet. Istället har det bara dykt upp fat ur samma servis men med annan dekor. Jag har köpt djupa fat med dekoren Spinett, och assietter som heter Sparta och Ruter.
Just igår blev det ett Ruterfat för en femma. Spartafaten inhandlades förra veckan, några nagg på undersidan, men fem för en tjuga är ju inte så farligt.


Vid de sista borden jag gick förbi fanns det hushållselektronik. Helt plötsligt stod där ett alldeles underbart våffeljärn som jag absolut inte behövde. Men en sådan vacker skapelse som bara kostar en femma kan man ju bara inte motstå.


Våffeljärnet är som allra vackrast när man ser det lite framifrån. En underdel i välvda former, handtag som strävar uppåt och svarta mjukt formade ben.


Det blir nog till att ligga på knä när jag gräddar våfflor...

3 kommentarer:

Marianne sa...

Å, jag vill också ha våffeljärn! Men jag hittar inget här nere.

christel sa...

Mycket fint
Jag är mer för att slänga än att köpa men det straffar sig för rätt som det är så står ju skåpen tomma ;O)

Libby sa...

Åhhh, två Helmer Ringströmdekorer. Grattis! Våffeljärnet är Sixten Sasons klassiker som han gjorde för Husqvarna. Grattis igen!