fredag, oktober 02, 2009

omedelbar kärlek

När halva varvet på loppisen var avklarat stannade jag plötsligt till. En tvärnit av ren glädje och omedelbar kärlek. Sällan har jag blivit så bländad av skönhet. Mitt framför mig stod ett gammalt städredskap, det kom nog från tiden innan de pressades i plåt och kallades Amanda. Nu handlade det inte alls om några pengar för den skulle bli min till vilket pris som helst.


Jag körde genast bort med den längs golvet för att visa min svärmor, som var med mig,vad hennes son blivit brädad av. Enligt hennes utsago så hade hon aldrig sett mig lyckligare.
Men det räcker ju att du tittar på den och läser den tryckta texten på den lackröda masoniten. Då, genast förstår du varför jag föll handlöst. Tänk dig denna skönhet på ett schackrutigt köksgolv. Kan det bli bättre?
Husmoderns Quick Hjälp...

12 kommentarer:

Mors Deka sa...

Aha... nu förstår jag... Häromdagen sa Carina att Amanda dammsuger. Jag fattade ingenting. Nu förstår jag. Tack Mjölgumpan!

Anette sa...

Jösses - vilket fynd!
Jag har aldrig skådat dess make...
Tur jag har dig som upplyser mig!
Kram

Londongirl sa...

Vilket fynd! Jättefint! :-)

en små-avundsjuk Solåkra sa...

Vilken nostalgitripp. jag minns att min mormor hade en Amanda (hade glömt att den hette så) för att dammsuga sina ljusblå heltäckningsmattor - jo jo. Men din med den underbara texten är ju helt oslagbar. Hade också fullkomligt gått i spinn om jag sett den. STORT GRATTIS till ett jättefint fynd.

Anna sa...

Åhhhh där är ju gardinerna! Så underbara! Var har du köpt dem? Går de fortfarande att få tag på tror du?
Fint städredskap också förresten :)

Annika sa...

Klart coolt!! Grattis till ett superfynd!!

Libby sa...

Ojojoj! Nä, det kan inte bli bättre. Stort grattis till fyndet!

Moster Mjölgumpa sa...

Visst är hon ett fynd och ibland tar jag mig en repa med henne.

Yvonne sa...

Vilket fint fynd, förstår att du blev kär!
Själv blev jag kär i Pepita vasen i fönstret i bakgrunden ;-)

Anonym sa...

Quick hjälp - ha, ha, svengelska redan då! Mormor hette Alma och jag tyckte synd om henne då för det associerade jag till en Amanda som mamma städade med! (rimmar ju inte alls... : /

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Är det konstigt att man älskar loppisar och blocket och tradera och auktioner och garageförsäljningar och...ja, allt där man kan hitta dessa underbara saker. Nä!

Gitte sa...

Åh, en sån hade min mormor, utan text och i blått, men jag har dragit den måånga gånger över hennes golv!