söndag, oktober 25, 2009

(t)rådlös

Den oäkta maken ropar ut en fråga till mig:

-Kan du trä symaskinen åt mig?

-Jag kan göra det, inflikar den tolvårige sonen.

-Det kan väl inte du, svarar sonens pappa.

-Jo, jag trär symaskiner varje Måndag, får han till svar.

lördag, oktober 17, 2009

Svart 50-tal


På bloggen 50-tals keramik finns ett inlägg om svart 50-tal. Jag har själv en liknande stringgubbe som Yvonne visar upp men väljer jag väljer att visa en annan favorit.


Denna lilla gosse blev min förra sommaren. Jag stod länge och tvekade på grund av priset och ställde tillbaka honom på hyllan. Jag gick funderandes vidare i de långa raderna av säljare på Degeberga samlarmarknad. Innan jag skulle åka hem återvände jag till gossen. Vände och vred...


Jag intalade mig själv att det bara är köpen man inte gör som man ångrar och plockade fram börsen.


Tänk att inte en sekund sedan dess har jag ångrat att han fick följa med mig hem...

fredag, oktober 02, 2009

omedelbar kärlek

När halva varvet på loppisen var avklarat stannade jag plötsligt till. En tvärnit av ren glädje och omedelbar kärlek. Sällan har jag blivit så bländad av skönhet. Mitt framför mig stod ett gammalt städredskap, det kom nog från tiden innan de pressades i plåt och kallades Amanda. Nu handlade det inte alls om några pengar för den skulle bli min till vilket pris som helst.


Jag körde genast bort med den längs golvet för att visa min svärmor, som var med mig,vad hennes son blivit brädad av. Enligt hennes utsago så hade hon aldrig sett mig lyckligare.
Men det räcker ju att du tittar på den och läser den tryckta texten på den lackröda masoniten. Då, genast förstår du varför jag föll handlöst. Tänk dig denna skönhet på ett schackrutigt köksgolv. Kan det bli bättre?
Husmoderns Quick Hjälp...