tisdag, augusti 10, 2010

Var är släggan?

Det där gänget stängselstolpar av ek har nu under ett par veckors tid grinat åt oss på skånska. De behöver komma ner i marken för att hålla upp taggtråden lite. Vissa av de äldre stolparna har blivit väldigt dåliga och vi fick dessa bättre begagnade av min pappa.

Problemet är bara var släggan gömmer sig. Vi söker också efter det speciella verktyg som man slår i "maunarna" med.

Kan de gömma sig bakom den stora lo-porten?
Nej...här inne hittar vi inte dem. Men brädstumpar, läskbackar av trä, kakburkar, säckakärror, pallar, vagnar, chassi, bänkar, stolar, en Jetta, en tomte, kassaskåp, en stensläde, takpannor och dunkar det har vi.Går man en bit in på logen så hittar man dörren som leder in i lagår´n. Kan de finnas här då?Här, där korna ska stå, finns det cyklar, spiklådor, matlådor, verktygslådor, spannar, lastpallar brädor och framför allt den oäkta makens samling av frigolit. Faktum är att vilken dörr man än öppnar på gården så uppenbarar sig synen av just frigolit och brädstumpar.

Kan de gömma sig bakom portarna där Olle på sextiotalet förvarade sin Amazon?
Nej, här finns nu mest annat skit. Dräneringsrör, älgastaket, ännu mer brädor, bord, oljekannor, skåp, skyfflar, klinkers, järnstegar, pärekorgar och ännu mer frigolit.


Kanske kan vi hitta dem i traktorgaraget, där traktorn inte längre får plats.Ojojoj....nu är det fullt av grannens gamla kasserade fönster, ytterdörr, innerdörrar, slipsten, lampor, kylskåp, juster, spännband, fälgar, en stor sikt, kapade underkörningsskydd, kaminöverdel, sprejburkar, mjölkabackar och brädor.
.
.
.
Tänk så mycket bra och ha det finns.....6 kommentarer:

Mors Deka sa...

Halelujaaaaaaaa!Att det finns en plats på jorden med mer skräp än hos oss :)
KRAMEN!

Pettas sa...

Ja, halleluja och knäckebröd! Jag känner mig nästan hemma på din blogg.Så där ser det ut och/eller har sett ut i våra knutar också; fortfarande i några som skall åtgärdas när det hinns med.

Anette sa...

Hade vi haft mer plats hade det sett exakt likadant ut hos oss...
Mycket som är "bra å ha".

Randiga Tråden sa...

Har ni hittat släggan än?

Eli sa...

Hej! Har du sett den här?
http://www.tradera.com/auction/auction.asp?aid=116856612

Moster Mjölgumpa sa...

Släggan är hittad!

Jo den såg jag innan idag Eli. Men jag har fattat det modiga beslutet om att jag nog inte har plats för den. Men det är klart - skulle jag ramla över en på hemmaplan för en "billig" peng är det ju inte säkert att jag kan hålla fingrarna i styr;)