söndag, mars 11, 2012

Hygge


Under min promenad går jag en sträcka längs en fägata, och fägator tycker jag om. På vänster hand har jag underbara betesmarker. På våren växer här backsippor, gullvivor, blåsippor och orkidéer. Fåglarna drillar så högt och på sina ställen reser sig berggrunden upp som branta hallar, vackert slipade av inlandsisen. Branthalla heter området.

På höger hand har det, fram tills för någon vecka sedan, stått en tät granskog. Nu återfinns här istället ett kalhygge, och kalhyggen tycker jag inte om. Men ändå är jag lite glad när jag ser hygget, för jag vet, att fram tills på femtiotalet var det vackra betesmarker även där. Vilket alla stengärden skvallrar om. Jag kan inte annat än att hoppas att det får bli betesmark igen.


När jag går förbi träden, där några barn för flera år sedan byggde en koja av en massa slanor, ler jag inombords. Tänk vad omtänksamma skogsarbetarna som avverkat denna skog måste vara. De har kapat koj-träden ett par meter upp, allt för barnens byggnadsverk.

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Och kalhyggen kan vara bra för andra saker .., åtminstone hemma i Västerbotten kan där komma MURKLOR, vilka visserligen är dödligt giftiga, men desto mer spännande att tillaga ,-)

engelsson sa...

Hehej...vad roligt med ditt besök hos mig..o så fantastiskt att du skickade länken till akvarellen.. Vilken upplevelse att se att någon annan än jag älskat huset tillräckligt för att vilja avbilda det..tack till dig.. Ska kika runt lite hos dig u..ha en bra dag.

Helena Högberg sa...

Tack för titten på min blogg. Jag har nu tittat igenom lite av dina inlägg och kom på mig själv med att sitta och fnittra för mig själv, du skriver roligt!Jag lägger till dig på bloglovin.Ha en bra helg!

fröken blund slår dank sa...

hittade hit från Elisabeth och tycker att det var so att hitta en liten skatt eller godisgömma. Vi ses igen :)

Ulrika sa...

Tänk att en fägata hade jag inte sett innan...inte ens hört talas om. :)

Fin bild!