lördag, april 14, 2007

VrooomTänk att man kan slösa bort en sådan vacker Lördagsförmiddag på att sitta i en lastbil. Men det är inte så ofta det händer, kanske var det första gången, mitt minne är kort.

Men jag har fått se lite av de Blekingska omgivningarna. Två ekorrar har jag sett skutta in i skogen. Vitsippor och svalört har jag beskådat. Fiske i Mörrumsån har jag sett. Och så har jag njutit av Långasjön och andra skogssjöar där de glittrade i solskenet.Jag har också fått köra en Volvo FH16 2007 års modell. Men jag var lite nervös nästan varenda meter av de fyra- fem milen jag satt bakom ratten. Pulsen var aningen förhöjd. Första rondellen och ingen koppling var det läskigaste. Har aldrig kört automatare förr och det kändes lite som om det inte var jag som hade kontrollen över skutan.

Men nu ska jag ut i det vackra vädret och njuta resten av dagen.

4 kommentarer:

Annika sa...

Hey! Coolt! Jag har aldrig åkt i en lastbil av den sorten. Måste vara lite roligt. Tror inte jag skulle våga köra, nej det skulle jag INTE. DU var modig!
Och vad härligt att få se lite av Blekinge! Min Pappas hemlandskap!

Evas blogg sa...

Men va tuff du är! Jag skulle aldrig våga köra ett sånt ekipage! Har du lastbilskort?

moster mjölgumpa sa...

Jaså du är halvbleking Annika, det är väl inte det sämsta.
Eva: Alldeles förskräckligt olaglig vågar jag inte vara. I mitt körkort står det ABECE.Bara lite eftersom jag inte har något personligt digitalfärdskrivarkort, vilket ord. Men nervös var jag eftersom det var 13 år sedan jag körde lastbil.

Elisabet sa...

Så IMPAD jag blir! Det är få yrkeskgrupper jag beundrar mer än långtradarchaufförer. Att fickparkera ica-bilen med dubbelsläp .., det är för mig likvärdigt med att vara hjärnkirurg.