söndag, juni 10, 2007

Det svarta folket


Igårkväll körde vi in en sväng till Sweden Rock Festival i Norje. 27000 sålda biljetter. Vi var bara utanför på marknaden och tittade på folk. I marknadsstånden såldes tröjor, glasögon, smycken och annat krafs. Det fanns en gemensam nämnare och det var att allt var svart. Sonen köpte en tröja med Jack från Nightmare Before Christmas, och han är överlycklig.

Folket var ganska skoj att beskåda. Alla var svarta enligt min uppfattning, så fotot känns lite missvisande med olikfärgade klädespersedlar. Goth-tjejer vita som lakan gömde sig för solen under svarta paraplyn. En magnecyl på deras hud hade sett ut som en leverfläck.
Här fanns män med änglavingar, män med kiltar, män med svarta volangflik-kjolar och män med endast en minimal amerikansk flagga över ändalykten. Den ena slirigare än den andra. De låg utslagna i gassande solsken med svettpärlor i hela ansiktet, usch.

Det kostade 1900 för ett fyradagarsinträde tror jag. 260 kr för att komma in på campingarna. 100 kr i parkeringsavgift och 250kr för en tredagarsparkering. Överallt i trädgårdarna stod det tält, nu tjänar de pengar i lilla Norje.

Vädret har varit väldigt varmt och soligt hela festivalen, nästan lite för varmt och soligt. Många röda kroppar syntes. Hela området var som en savann. Jag skulle inte velat ligga där i tält i fyra nätter.

Tänk att vakna bakfull i ett stekande tält och det enda som finns att dricka är det ljumma vattnet i de flera år gamla kylklamparna du hade med dig när du kom.

5 kommentarer:

frktjatlund sa...

Jag gillade bilden med magnecylen som blev en leverfläck. Hur kan folk bibehålla den extrema blekheten?

Annika sa...

Säger som du; tänk att vakna bakis i ett hett tält och dricka ljummet vatten...urrk...
Och sen klä sig i svart medan solen gassar ner. Jag kan inte annat än garva åt alla "svårmodiga" goths, och hoppas och tro att min dotter aldrig ska bli en goth...huamig!!!

SixesAndSevens sa...

Enkelt. Man BLIR helt enkelt inte bakfull. Inte när det inte finns tillgång till kylskåp, säng, toa, sval skugga. :)

/varken svårmodig eller "goth"

moster mjölgumpa sa...

Annika, jag kan nog ändå tänka mig värre saker än att tösen blir goth.

Sixesandsevens: jag tror inte att alla var så lyckligt lottade och hade tillgång till allt det där. Men det är väl en del av tjusningen med en rockfestival. Sambons son blev av med tältet efter två nätter, det blev "avröjt" sa han. Det löstes med att hoppa över sömnen.

Innapinna sa...

Du har nog inte så mycket att säga om din dotter väljer en annorlunda klädstil, när hon kommer upp i 15-årsåldern... Just svart minns jag att någon i familjen hade både nagellack och läppstift av (vem?)! Musiken du lyssnade på lade pappa in i kategorin "östtysk störningssändare"!!

Storasyster