söndag, juni 24, 2007

Sol och regn


Tidigt i fredags morse gav vi oss iväg på en 42 mil lång tur västerut i jakt på solen. Här hemma skulle det ju regna och vad gör man inte för att få uppleva lite sol på midsommarafton.

Vid middagstid var vi framme vid Legoland som badade i solsken. Nästan tomt på folk var det, inga köer att tala om. De flesta svenskar var väl hemma och firade midsommar och danskarna jobbade förmodligen. Toppen var det alltså, ungarna kunde åka karuseller hur mycket de ville.

När vi skulle köra från Legoland till campingen ställde vi vår Gps. Den elake f-n försökte lura in oss genom bommen till betalparkeringen vi precis kommit ut ifrån. Visst är den bra att ha men att lita blint på den vore dumt och dyrt.

Vi bodde i en campingstuga på Hampen Sø. Kan man skriva ett danskt Ö med något specialkommando???????
Min tioåriga son löste problemet åt mig genom att kopiera Ö:et från en annan sida på nätet. Hurra för honom!
När vi klockan åtta på kvällen satt ute och avnjöt både sol och matjesill ringde min mamma. De hade fått 5o mm regn. Vi var alltså på rätt ställe.

På rätt ställe var vi inte på midsommardagen. Legoland i ösregn är inte alltid toppen. Vi hann trots allt med ett par timmar i parken innan himlen öppnade sig. Sonen sa faktiskt att han tyckte att Miniland var väldigt vackert i regn. Vi hade regnkläder på oss men inga gummistövlar, undrar när mina skor kommer att torka.

I morse steg vi upp, åt frukost, städade ur stugan och checkade ut. Där höll resan på att bli dubbelt så dyr som jag räknat med. När vi checkade in på fredagen hade jag inte lämnat den riktiga vouchern utan en liknande lapp, vilken de då tog mot utan problem. Men nu ville de ha den riktiga.

Jag fick lite smått panik och såg framför mig att jag skulle riva upp hela packningen igen för att ändå inte hitta den. Få fortsätta bort till campingens gigantiska soptunnor och riva upp alla soppåsar men ändå inte hitta den. För att till slut få betala hela kalaset en gång till.

Men vouchern låg i ett fack i bildörren och jag kunde andas ut! Min sambo säger alltid att jag är så vimsig och inte vet var grejerna är, ändå lämnar han gång på gång ansvaret till mig. Varför?

Efter 42 mils resa österut var vi hemma vid halvfyra. Sambon han ungefär bara duscha innan han hade 30 mil norrut framför sig, Ulricehamn nästa.


2 kommentarer:

EvaP sa...

Tjingeling!

Tack för SMS och mail, jag är på jobbet och har både mobil och mail hemma.

Min brorsdotter hjälper mig att flytta, det fungerar bra på det sättet - det är ju inte mycket kvar.

Tack.
Varmt tack för att du ville hjälpa mig.

Anonym sa...

alt + 155 blir litet ø
alt + 157 blir stort Ø

Och Legoland kan aldrig bli fel.
Men helt klart bättre i sol än i regn.