söndag, augusti 12, 2007

Spiddvajj


Igår var det dags att ge sig iväg för att se en VM-deltävling i speedway igen. Vi var fyra stycken som skulle åka dit. På morgonen kom ett avhopp och vi började leta efter en ersättare. Min mamma skulle passa ungarna, men vi ordnade ny barnvakt och då följde mamma med oss istället.

Vi gav oss iväg norrut mot Målilla kvart över tre på eftermiddagen. Regnskurar mest hela vägen. Vi var framme vid målet kvart i sex. Köpte programblad och letade upp våra platser. Klockan sju drog karusellen igång. Gruset yrde, programbladet behövdes skakas av ett antal gånger. Öronproppar är inte helt tokigt att använda, speciellt på grund av de hemska tutorna publiken envisas med att använda.

Tur med vädret hade vi. Det var regntunga svarta moln runt oss, men vi klarade oss från att bli blöta. En ljummen kväll var det, man kunde sitta i kortärmat ända fram till tio på kvällen. Fast jag drog på mig jackan mot slutet för att gömma mig för alla mygg.

Klockan ett på natten kom vi hem och ungarna var fortfarande vakna. Vi fikade på te och frallor och sedan stöp vi i säng, nöjda och belåtna med kvällen.

Inga kommentarer: