torsdag, augusti 02, 2007

Usch


Tänk vad hemskt det är med vissa arbetsuppgifter. Så otrevliga att man har svårt att somna kvällen innan man ska utföra dem.

Precis så hade jag det igår kväll. Då är det nästan bättre att få kallduschen på morgonen samma dag som man ska göra uppgifterna. Hela kvällen igår retade jag upp mig själv mer och mer. Jag borde till och med haft lön i natt, för som jag har arbetat i mina drömmar, mardrömmar.

Mitt arbetsfordon är en grotesk sak. Ingen luftkonditionering och inga riktiga fönster att öppna. Bromsen får man trycka ner hela tiden och trög är den. Mitt vänsterben skakar fortfarande av utmattning, nästan.

Godset jag lastar är stort. Rullar inklädda i gul plast. Över två meter höga, en och en halv meter i diameter och mer än tre ton tunga. När jag lyft upp dem för att sätta dem på lastbilsflaket är min sikt obefintlig. Allt får göras på känn och rutin som inte finns.

Tilläggas kan ju också att man står och lastar på fabriksområdets genomfartsled. Lastbilar, truckar och människor att hålla koll på hela tiden. Och att hålla koll utan sikt är jobbigt.

Nu är det gjort och jag överlevde. Hoppas att det dröjer tills det är min tur igen!

9 kommentarer:

EvaP sa...

Fanken vad bra du är!

Är du ledig i helgen tar jag gärna en fika på Böckmans. Hör av dig om du har lust och kan.

Mors Deka sa...

Känn dig oslagbar för en liten stund. Att fixa det där utan att kunna se ordentligt kräver respekt. KRAMEN!

Matildas fikarum sa...

Det ser ju inte så farligt ut, men det är ju lätt att sitta här och säga. Käften på mig!

Moster Mjölgumpa sa...

Ja Matilda: Käften på dig;-)

Scaniatjejen sa...

Bra gjort, inte det enklaste det där. Känner till det där med att jobba extra i drömmarnas värld; oräkneliga är de lastbilar jag kvaddat i sömnen... Roligt att du hittade till min blogg och att du gillade mina bilder! Och så glad jag blev när jag såg en fin Scania på en gång när jag kom hit till dig.:-) Såg att du varit ute och provkört Volvo med I-Shift också, kul! Ha det bra!

Spets och snor sa...

Queen of the road, det är det du är!

Hemma på landet sa...

Men vilken gosig bild härunder. Kramis

Lina på gården sa...

Hej!

Satt och surfade runt på bloggar för att ställa en fråga... såg ditt bloggnamn och reagerade direkt. Min mamma brukar alltid säga Moster Mjölgumpa... att de sa det när hon var liten.. och nu kallar hon mig det efter att min syster fått barn.
Såg att du är från noröstra Skåne... namnet måste härstamma därifrån.. jag är också ifrån krokarna. (Osby, Boalt, Kristianstad)

Ha det gott!
/Lina

Moster Mjölgumpa sa...

Lina på gården: Jag har tidigare skrivit ett inlägg om mitt alias. Vi blev kallade det som små alltså långt innan vi blev mostrar på riktigt. Undrar hur många generationer namnet gått i.
frk.Tjatlund blev också kallad det. Så nu är vi tre!