söndag, november 16, 2008

10600 dagar


Det skulle hinna passera exakt 10600 dagar, eller 29 år och sju dagar. Så lång tid tog det alltså mellan mina besök på en konsert med Ulf Lundell.


Första gången jag såg honom var på den lokala biografen, Mosaiken. Det var torsdagen den 8 November 1979 och min tolvårsdag låg runt hörnet. Tre lärare från byn hade lyckats få hit honom och jag och min storasyster beslutade att använda 30 kronor av våra veckopengar till varsin biljett. Vi satt i biografens röda manchesterfåtöljer tillsammans med 398 andra bybor. Uffe uppträdde med en basker på huvudet och jag var nöjd med mitt livs första konsert.

Nu var det alltså dags igen. Även denna gång tillsammans med min storasyster. Vi tog tåget till Köpenhamn för att besöka Stora Vega. En promenad på lite mer än en och en halv kilometer från stationen så var vi framme. Lite hårdare stolar och utan basker men helt underbart. 3 timmar ren och skär njutning.


En stilla undran infinner sig, var det här sista gången jag såg honom? En sak är ganska säker, ska jag vänta 10600 dagar igen så är det nog kört.

3 kommentarer:

Agneta sa...

Jag har också sett Uffe live en gång. Det var 1994 på Kneippbyn. Han är där varje år. Min syster också, men jag har som sagt bara hört honom då.
Men å andra sidan såg jag Anders i Plötsligt i Vinslöv på ICA förra veckan.

MammaMia sa...

ÅHH, varför missade jag den konserten - ville ju så gärna se honom i Gbg men inga biljetter. Kanske skulle vi se honom på Scandinavium i 27feb??? Det måste vi kolla upp! Kram, mia

Mors Deka sa...

Har aldrig sett honom. Vill aldrig se honom. Väntar gärna 10600 dagar till.
Jag såg ABBA live i Borgholm sommaren 1976. Mycket bättre!
KRAMEN!