lördag, november 22, 2008

Snart glöggdags

Strax innan sex igårkväll steg jag in på det lokala systembolaget. Jag skulle köpa mig ett fempack av Blossas årgångsglögg. Jag hamnade i kassan där föreståndaren var expedit för tillfället. Jag talade om vad jag ville ha och han gick för att hämta det.

Ett par kassor bort stod en dam och tittade lite fundersamt på knappdosan till kortbetalningen. Det kan ju vara lite klurigt att hitta rätt knapp ibland.

När föreståndaren kommer jämsides med hennes kassa säger han:

-Visst är den vacker?

-Vilken? undrar damen.

-Knappsatsen, jag ser ju hur du beundrar den! svarar han.

Han kom tillbaka med mina varor och jag betalar. Jag köpte två fempack årgångsglögg och en flaska Dufvenkrooks X-mas delight.

Efter mig kom det en man och sa vad han ville ha. Han använde varunummer som jag inte minns längre, utan bara hittar på.

-Jag vill ha en flaska 16534 och en flaska 7342.

Föreståndaren ger sig bak på lagret för att hämta vad mannen ville ha. Han återkommer med flaskorna ställer dem på disken och frågar kunden:

-Du vill inte ha en 8451 också?

-Vad är det då? frågar kunden, förmodligen något förvånad.

-Plastpåse! svarar föreståndaren.

Jag gick ut från systemet med ett stort leende på läpparna.

5 kommentarer:

Elisabet sa...

Hahaha .. så bra!!
Det där säger mycket om föreståndaren .., han är en som är trygg i sin yrkesroll!

Agneta sa...

Är det idag man skall säga GRATTIS?

I så fall säger jag det nu:GRATTIS! Hoppas att du får en undrabar dag. (Jag hoppas att dagen blir underbar, även om du inte råkar fylla år idag)

Moster Mjölgumpa sa...

Jo just idag på Kalle Dussins dödsdag är det dags Agneta. Tackar så mycket!

Mors Deka sa...

Så skojigt! Jag går nästan ldrig på systemet, så jag får ju aldrig höra såna kuligheter. Kul, kul! KRAMEN!

Anonym sa...

A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風