fredag, februari 06, 2009

Show and Tell

Väskor är temat för denna fredag. Just väskor är något som jag inte brukar använda. Plånbok och nycklar, som oftast är det enda jag har med mig, brukar få plats i mina fickor.Jag klättrade upp på vinden för där visste jag att det skulle finnas en väska. I en låda tillsammans med andra saker från barndomen låg den. Mina föräldrar köpte den till mig på en Spanienresa i början på sjuttiotalet. Jag blev så lycklig och minns att jag till och med hade den i sängen på natten. Men använde den gjorde jag nog aldrig, så den är välbevarad. Min son blev väldigt förtjust och har länge stått och beundrat den.
Jag har ju en väska som plockas fram ibland om det är lite extra grejer som ska med. Den inhandlades på Disneyland i Paris för några år sedan. Det var ett panikköp när jag av någon bortglömd anledning inte klarade mig utan väska inne i nöjesparken.
Den används inte speciellt ofta. Senast var för sju månader sedan när vi var i Stockholm, det vittnar Saltsjöbanans tidtabell om.

Oftast är det nog när det är dags för en liten resa som den plockas fram för här fanns även ett hotellkvitto från Köpenhamn.

Utöver dessa saker låg här också ett par gamla solglasögon, suddgummi, bläckpenna, kaffekarameller, två euro, två plåster, några svenska mynt, ett vitrinskåpslås och tre små trädomherrar.

Man kan ju undra vad jag ska med ett suddgummi till när jag bara har en bläckpenna med mig.

Å andra sidan finns det nog ett par saker till där som man kan fundera över.


Här är fler Fredagsbloggare: Nilla, Anna, Desiree, Annika, Anne, Petra ,Anna-Saltis ,Millan, Anki, Marianne, Victoria, Lia, Cecilia, Leopardia, Marina, Marie, Strandmamman, Ulrika, Jemaya, MiaD, Ingabritt, maisoui, Erica, Taina, sparkling, Christel, ,emma, jennie, musikanta, Fritt ur hjärtat.

9 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Härligt! En människa som ite bär väska. Jag har alltid undrat hur ni gör?! Den fransiga är fantastisk, kasnke någon som vill använda den idag när retro är på modet! Musse pigg i hörnet på panikköpet var gulligt. Låskolven och Domherrarna funderar jag allt lite på;-)

Christel sa...

...jag gick också igång på domherrarna, har du knyckt dem från någon juldekoration? Trevlig helg!

Taina sa...

??????? Säger jag bara. Hur bär du dig åt? Jag kan bara gratulera till att klara sig utan en handväska ;)
Trevlig helg.

Marie sa...

Du är tvärtemot mig då! En väska är alltid med mig! :)

Millan sa...

Jag ar riktigt imponerad av att du inte behover nagon vaska. Jag drar runt pa allskons skrap tror jag... speciellt nu nar jag har en liten tjeja som behover blojor och kladombyte.
Jag tycker det later ratt skont att bara ta med sig nyklarna och planboken och slippa dra runt pa en vaska faktiskt :-)

leopardia sa...

Hahaha! Vilket roligt inlägg du fått till :) Och din skatt från 70-talet var ju underbar...
Men vadå? suddgummi kan ju vara bra om man träffar på någon som har en blyertspenna, man vet aldrig...

Ekelundskan sa...

Min mening är att man aldrig kan få för många väskor och skor. Maken är dock inte av samma mening - han anser att en av varje är fullt tillräckligt. Hur du kan klara dig utan väska är för mig en gåta! Antagligen har du gigantiska fickor...
Kram på dig

Christina W sa...

Kul att se andras väskor.

Petra H sa...

Oj, vad duktig du är som inte behöver handväska! Jag har alltid en massa grejor i min handväska, och på senare tid har O börjat kalla den för min "Mary Poppins"-väska!
Hoppas att det har varit en trevlig helg, jag är jättesen med mitt fredagsinlägg!