måndag, juli 02, 2007

garagerensning


Idag bestämde vi oss för att börja dagen med en garagerensning i miniformat. Där finns ju ett och annat att slänga. Det samlades ihop rester från det nya köksgolvet och andra rester från det gamla köksgolvet. Träbitar, lister, madrasser, täcken, kuddar, plåtdelar och kartonger lades på bilflaket. En dålig personvåg som måste visat minst tio kilo för mycket förpassades också. Gamla färgpytsar med diverse intorkade penslar försvann ut. Några saker som barnen inte fick veta om lades också på flaket.

Vi körde milen till den kommunala återvinningsstationen och började sortera. Man sprang som en yr höna fram och tillbaka mellan de olika containrarna. Det gäller ju att lägga rätt.

Allra sist satte jag en rälig gubbe i en container för brännbart. 10åringen fick honom i julklapp av sina kusiner för några år sedan. Gubben är ganska grotesk med en stor mun som man kan stoppa in handen i och nå ända ner i magen. Som tillbehör till honom så fick man ett antal inälvor att stoppa i. Sonen ville aldrig ens titta på honom utan lillasyster adopterade gubben direkt.

Nu tyckte jag med andra ord att det var dags för honom att vandra till kramdjurshimmeln eller var han nu kan höra hemma. När jag satt honom så fint i container, hoppat in i bilen och stängt dörren så tittade jag på honom. Jag tyckte att han såg sorgsen ut, jag tror även att det syntes en liten tår i hans ögonvrå.

Jag klev snabbt ur bilen och ryckte honom till mig igen. Klart att gubben skulle få fortsätta sitt liv lite till.
Gammal man gör så gott han kan.............

2 kommentarer:

Ninnibeth sa...

Jag tyckte först han såg ut som nå'n "Uppblåsbara Barbara"! Synnerligen läskig leksak, även om det "bara" är inälvor man ska stoppa i munnen... ;)

Annika sa...

Jag håller med Ninnibeth, trodde också det var ngn slags upplåsbar Barbara, fniss...
Låter som en läskig leksak. Tycker faktiskt han ser lite ledsen ut där han sitter...Kanske blev han adopterad av ngn annan...