söndag, juli 20, 2008

55 mil norröver

Efter 55 mil och ett par stopp, Gemla och Brahehus så anlände vi till hotellet kl. 15. Välplanerat av sambon som lät mig köra andra delen av resan så att han slapp Stockholmstrafiken.

Trots att vi hade incheckning klockan tre så var inte rummet klart när vi kom. De frågade om de fick bjuda på något att dricka så länge.
Sambon väljer en kopp kaffe värt 25 kronor medan jag väljer vin för 90 kronor. Dottern väljer en flaska Cola medan sonen säger: -Nej tack, jag har precis druckit.

Just då börjar jag undra hur den manliga delen av familjen fungerar. Själv är jag ute efter att få ut så mycket som möjligt av hotellkostnaden.


Rummen var till belåtenhet tyckte vi alla. Fast medan sambon tyckte att sängarna var sköna så kändes de för mig som träbritsar. Och vad fint sängöverkasten matchade våra nya resväskor. Dottern var snabbast och valde den lilla alkoven som sin.

Utsikten från vår balkong kunde vi inte heller klaga på, det ända man skulle kunna önska sig mer vore en grönare gräsmatta.Vinet var dyrare än de dyra sandalerna som sambon med stor vånda köpte dagen innan vår avresa. Och det första vi sa till ungarna var: -Rör inget i minibaren! Förskräckligt dyr var läsken.


Under våra dagar i huvudstaden hann vi med ganska mycket. Vi var i gamla stan där mitt favoritställe genast blev "brända tomten". Vilken oas........
Vi besökte också Sergels torg, Postmuseet, Museet Tre kronor, Katarinahissen, Myntkabinettet, Naturhistoriska museet, Vasamuseet, Vattenmuseet, Historiska museet, promenad på söder, Tekniska museet, Gröna Lund och Skansenakvariet.En sådan här lemur fick dottern i huvudet på skansenakvariet. Ett snabbt skutt så var den bara där, hon blev ganska förskräckt till en början men sedan var det ganska skoj. Fast hon gillade inte riktigt att den satte tassen i hennes öga.
På den vita båten utanför hotellet skulle sonen vilja varit för där måste det ju finnas en väldigt stor kruka med guld.
Trevligt har det varit men ändå så skönt att komma hem.
4 kommentarer:

Mors Deka sa...

Jag märker att du har mycket att berätta imorrn. Jag kommer direkt efter jobbet. Ska du med till marknaden i Åhus? Jag vill dit imorrn em. KRAMEN!

Moster Mjölgumpa sa...

Marknad i Åhus är jag inte alls sugen på. Samma krimskrams alltid.

frktjatlund sa...

Oj, har du varit i stan. Det har jag missat.

Moster Mjölgumpa sa...

frk. tjatlund: Jag tittade efter dig överallt men ingenstans var du!