fredag, oktober 17, 2008

sjuttonde oktober

photo:Oakman

Den sjuttonde Oktober är ett av de datum i almanackan som är ett av de allra speciellaste på hela året. Liksom den 24 december, 30 april och 31 december så är det en dag som jag inte glömmer.



Anledningen är att medan höststormarna röt utanför knutarna just detta datum år 1967 föddes min allra första vän. Numera bor hon långt ifrån mig, högt över Vätterns strand.



Just idag, den sjuttonde Oktober, fick jag åka jänkare för första gången. En Ford galaxy -59. Min arbetskamrat var i Stockholm i förgår och köpte den och idag på frukostrasten fick vi en liten provtur. .......glider fram på gatan, aha........



Efter jobbet tog vi en after work. Två öl blev det. Jag kom hem klockan sex. Fick lägga mig lite på soffan i ungefär två timmar ( tränade bob, ni vet). Oj vad jag tål mycket då.



Men nu har jag precis rört ihop en deg som ska stå och kalljäsa över natten så att vi får nybakta frallor imorgon bitti.




2 kommentarer:

Anonym sa...

Den 17 oktober 1967 föddes också jag... så tack tack. Å Ford Galaxy-turen måste ha varit helt underbaaar. Hoppas att frallorna var smarriga. kram

Lena sa...

Hihi, jag har minsann KÖRT jänkare. Har du tid att snacka i helgen? Jag är hemma lördag fm. Ring om tid finnes. KRAMEN!