garnityr
Mot alla odds blev det faktiskt ett bullbak igår. Jag gjorde kanelbullar och vaniljbullar. Allt gick bra fram tills dess att jag skulle pensla dem med ägg och strössla på lite pärlsocker som pynt.
Efter mycket rotande i mitt speceriskåp stod jag där ändå utan pärlsocker. Däremot hittade jag en faslig massa florsocker. Varför har jag som nästan aldrig bakar så mycket florsocker?
Kanske är det just bristen på bak som gör att jag har så många paket, för hade jag bakat frekvent så hade det väl varit slut.
4 kommentarer:
Hm, här gäller samma mystik. Har flera paket potatismjöl - av någon konstig anledning.
Jag har hittat en massa recept i Nigellas kokböcker där hon använder florsocker i stället för vanligt socker, t.ex. till glass. Antar att det är för att det löser sig lättare. Testa det så att du blir av med det.
Ett recept med florsocker i:
http://tankebubblor.blogg.se/2007/november/karleksmums.html
Hos mig är det bakpulver i överflöd, trots - eller kanske tack vare - att jag nästan aldrig bakar. Jag tror att det är därför jag inte har koll. Å så tänker jag det var så länge sen jag bakade med bakpulver att jag inte borde ha nått kvar. Kram
Skicka en kommentar