fredag, februari 27, 2009

show and tellDå var det åter Fredag och dags för fredagstema, nästan de enda inläggen på den här bloggen. Dagens tema är det sista som Simone valt och det lyder: oumbärligt.

Något som är oumbärligt för mig är en kryddhylla. Kanske borde jag kanske kalla det specerihylla... Nej, kryddhylla känns bättre.

Där jag bor har det inte renoverats på länge. Köket blir fyrtio år gammalt i höst, men jag gillar det. Här har jag en kryddhylla i gammal, smått gulnat plast. den är tillverkad av Perstorps Ab i slagtålig styrenplast. Den hänger under ett överskåp precis till höger om spisen. Här finns salt, socker, skorpmjöl, vetemjöl, tårtljushållare och hela muskotnötter nära till hands när man lagar mat. Aldrig vill jag vara utan en kryddhylla.

Eftersom jag har en liten tendens till att lätt börja samla på saker så har jag ytterligare tre kryddhyllor. En ful i brun plast och två härliga Redahyllor med behållarna av glas. Och fortfarande håller jag utkik efter fler.

Jag vet ju inte hur mitt framtida kök kommer att se ut och då är det ju bra att ha lite olika modeller att välja bland. Det är i alla fall vad jag försöker intala mig själv och använder som försvar för mitt samlande.
Alla människor borde ha en kryddhylla.lördag, februari 21, 2009

garnityr


Mot alla odds blev det faktiskt ett bullbak igår. Jag gjorde kanelbullar och vaniljbullar. Allt gick bra fram tills dess att jag skulle pensla dem med ägg och strössla på lite pärlsocker som pynt.


Efter mycket rotande i mitt speceriskåp stod jag där ändå utan pärlsocker. Däremot hittade jag en faslig massa florsocker. Varför har jag som nästan aldrig bakar så mycket florsocker?
Kanske är det just bristen på bak som gör att jag har så många paket, för hade jag bakat frekvent så hade det väl varit slut.

fredag, februari 20, 2009

show and tell


Veckans show and tell har Simone valt ut och det är kaffe.


Här hemma hos mig dricks det inte så förskräckligt mycket kaffe. Oftast brukar vi klara oss med 1/2 kg om året. Det paketet öppnas på sommaren när vi har kalas för ungarna. Nästa sommar hälles det ut i soporna och ett nytt paket öppnas.


Men om man skulle dricka kaffe här så kan det ju tänkas att det serveras ur den rostfria kaffekannan från Olofströms Bruk, som var en elegant nyhet 1967. Kaffet drickes ur Kryss från Uppsala Ekeby, min pappas första koppar när han skaffat eget bo. På bordet ligger en söt liten duk som i färgerna så vackert matchar kopparnas dekor. Bordet skyddas från den varma kannan av ett underlägg från Perstorp.


Kanske skulle jag ta och baka en omgång bullar, som jag inte gjort på mååånga år, och sätta på en kopp java.

måndag, februari 16, 2009

sportlov


Första dagen på sportlovet och jag är ledig i en hel vecka. Snö har vi för en gång skull och vädret är underbart krispigt. Himlen är blå och snön gnistrar.


Kanske skulle man kanske ta sig ett åk med de gamla miniskidorna, tillverkade på sjuttiotalet hos Åslunds Plastindustri i Kil.


Hals- und beinbruch.

lördag, februari 14, 2009

show and tell


Fredagens tema, valt av Simone är "närmast hjärtat". Mitt bidrag kommer en dag för sent. Det beror på att jag fösökte komma på något annat att skriva om än min familj. Jag tänkte som så att de flesta nog skulle välja just det och ville göra något annorlunda. Men här kommer ändå en bild på min familj, som för övrigt är första bilden som jag lägger ut på oss.


Några år har den på nacken, det är inte ofta vi hamnar på samma bild. Den togs i Paris 2005 då vi var på ett besök på Disneyland.


Nu ska jag kolla hur många som faktiskt lagt in sin familj!


torsdag, februari 12, 2009

-43%


När jag lyfte på brevlådelocket så låg det där, det oranga kuvertet.

Var det en munter läsning? -Nej

Blev jag förvånad? -Nej

söndag, februari 08, 2009

smet

På tisdag ska dotterns klass ha loppis i skolan. För ett par veckor sedan kom det hem en lapp där man skulle kryssa i vad man kunde hjälpa till med. Jag kryssade i rutan som betyder att jag ska baka sockerkakor.

Undrar vad jag tänkte på med tanke på vad som hände sist!

fredag, februari 06, 2009

Show and Tell

Väskor är temat för denna fredag. Just väskor är något som jag inte brukar använda. Plånbok och nycklar, som oftast är det enda jag har med mig, brukar få plats i mina fickor.Jag klättrade upp på vinden för där visste jag att det skulle finnas en väska. I en låda tillsammans med andra saker från barndomen låg den. Mina föräldrar köpte den till mig på en Spanienresa i början på sjuttiotalet. Jag blev så lycklig och minns att jag till och med hade den i sängen på natten. Men använde den gjorde jag nog aldrig, så den är välbevarad. Min son blev väldigt förtjust och har länge stått och beundrat den.
Jag har ju en väska som plockas fram ibland om det är lite extra grejer som ska med. Den inhandlades på Disneyland i Paris för några år sedan. Det var ett panikköp när jag av någon bortglömd anledning inte klarade mig utan väska inne i nöjesparken.
Den används inte speciellt ofta. Senast var för sju månader sedan när vi var i Stockholm, det vittnar Saltsjöbanans tidtabell om.

Oftast är det nog när det är dags för en liten resa som den plockas fram för här fanns även ett hotellkvitto från Köpenhamn.

Utöver dessa saker låg här också ett par gamla solglasögon, suddgummi, bläckpenna, kaffekarameller, två euro, två plåster, några svenska mynt, ett vitrinskåpslås och tre små trädomherrar.

Man kan ju undra vad jag ska med ett suddgummi till när jag bara har en bläckpenna med mig.

Å andra sidan finns det nog ett par saker till där som man kan fundera över.


Här är fler Fredagsbloggare: Nilla, Anna, Desiree, Annika, Anne, Petra ,Anna-Saltis ,Millan, Anki, Marianne, Victoria, Lia, Cecilia, Leopardia, Marina, Marie, Strandmamman, Ulrika, Jemaya, MiaD, Ingabritt, maisoui, Erica, Taina, sparkling, Christel, ,emma, jennie, musikanta, Fritt ur hjärtat.

torsdag, februari 05, 2009

mapp4bild4


Jag har blivit utmanad av Libby på Femtiotalsjakten. Hon uppmanade mig att lte upp den fjärde bilden i den fjärde mappen bland Mina Bilder. Min första tanke var att jag inte hade så många mappar. Till min glädje upptäckte jag att det hade jag visst.


Den här fjärde bilden i fjärde mappen är tagen i maj 2008. Där kan man beskåda när vi skulle köra iväg med vår gamla cancan-gunga. Skruva isär den orkade vi inte.....


Så med ena meden på flakkanten och den andra på motorhuven löste sig allt. Barnen ville gärna sitta på gungorna vid transporten, men då sa vi faktiskt: -Nej!


Alla sätt är bra utom de dåliga...
Jag skickar utmaningen vidare till Mors Deka, Mellisplace, Truckdrivergirl och Ekelundskan.