söndag, april 20, 2008

1+1+2+2=1


Föreningslivsarbete är inget för mig. Trots det har antagit arbetet att baka sex stycken sockerkakor till scouternas valbogsfirande nere vid småbåtshamnen. Hur svårt kan det va?


Jag började med att göra en kaka bara för att testa den nya ugnen. Körde med varmluft och det blev bara pannkaka. Kanske var det sonen som rört lite dåligt.


Nästa försök gjorde jag ytterligare en styck utan varmluft, och den blev nästan bra. Två bitar lossnade när jag skulle ha ut den ur formen.


Tredje gången slog jag till och gjorde två formar samtidigt. De blev riktigt fina! Sedan skulle jag lägga ner dem i plastpåsar och det var här det blev lite märkligt. Jag upptäckte ett mystiskt hål i den ena kakan. Och eftersom sonen tidigare under dagen tjatat om att få baka fortune cookies blev jag lite misstänksam. Jag hämtade pincetten och lyckades plocka upp en lapp han skrivit i Word, kört ut på skrivaren, rullat ihop och stoppat ner i kakan........


Fjärde omgången gjorde jag två stycken igen. Körde elvispen på halvfart när den plötsligt lät lite konstigt och den ena vispen slutade att snurra av sig själv. Plastbitar ramlade ner i smeten!


Alltså har jag efter sex bakade kakor bara en som är användbar.


Just nu står det tre nya i ugnen och jag håller mina tummar. Hönsen hinner ju inte värpa ikapp med mitt bakande.

7 kommentarer:

essko sa...

å, vad uppfinningsrikt med ett hemligt meddelande i kakan - fast vad står det? Jag hade INTE haft tålamod eller överseende tror jag, hur gulligt det än kanske var egentligen....men du tog det med jämnmod eller?:)

Ekelundskan sa...

Hahahahaha...
Jag hade gett upp efter försök nummer två, och ilat ner till ICA. Jösses, vilket tålamod. Och grabben är ju riktigt fiffig. Hade varit roligt om någon köpt den kakan. Hade garanterat ökat efterfrågan när det kommit ut.
Kram på dig.

Hönsakadorran sa...

Hör av dig om du behöver hjälp, jag kan sätta in 4 stycken åt gången i ugnen. Jag vet själv hur det är att baka med barn i huset, minns du när jag satt in 5 st. sockerkakor i ugnen och telefonen ringde, när jag inte var tillgänglig öppnade din lillebror ugnsluckan, det blev inte ens pannkakor av dom. Det var bara att kasta alltihopa.
Jag bakar dom gärna åt dig.
Kram.

Mors Deka sa...

Jag slutar kl 1030. Jag kan hjälpa dig nån dag om du vill. Jag måste ju ändå vänta in Dottern innan jag kan köra hem. Hör av dig. KRAMEN!

Elisabet sa...

;-)

Men det finns billiga för 10:- stycket ...

malin sa...

Åh, vilket tålamod.
Tycker jag känner igen det där.
Ynsta dotterna skulle absolut baka maränger i fredags.
Äldsta dotterna hjälpte henne.
Något gick snett, och det var bara att kasta ägg och socker, det gick inte att vispa.
Andra försket fick jag göra, då lyckades jag få äggula i äggvitan. tredje försket slog jag ur äggvitan, till sist fick hon sina blå maränger.
Och deklarerade att baka maränger var det tråkigaste hon någonsin gjort :)
Många ägg gick det åt.......

MP sa...

Han är en slipad kille och skulle du behöva flera ägg hör av dig. Detta är jätteskoj.Krama om barnen.

kramizar//mp