torsdag, maj 01, 2008

Kristiflygare


Varje år på Kristihimmelfärdsdagen samlas tre generationer, syskon, kusiner och nästkusiner vid syskonens föräldrahem, Stora Slätteke. Här blev visst interpunktionen fel. Gården är väldigt gammal, huset renoverades 1797. Min pappa och hans familj lämnade stället 1954 och sedan dess har det stått öde. Idag återstår endast stenväggarna.


Vi brukar vara ett trettiotal personer, något år färre och något fler. Vi börjar alltid med fika för att sedan grilla. Här avhandlas bilar, datorer, båtar, barn, mat, rosor, buxbom, sjukdomar, grillade lerkulor, hundfångare, modelljärnvägar och en annan bloggares mormor.


Ett av de större samtalsämnena var min farbror. Imorgon hoppar han upp på cykelsadeln för en liten nätt cykeltur till Nordkap, 500 mil tur- och retur. I förfjol cyklade han till Slovenien och tog flyget hem. Förra året flög han till Slovenien och cyklade hem.


Jag ska nog inte gnälla över lite motvind när jag cyklar till jobbet.


Årets släktträff blev även en liten bloggträff, min första för övrigt. Här samlades jag, Jalklings blogg, CarlsssonKarlsson, Hönsakadorran, Totte, Joel och Elle.


Nu är det ett år tills nästa gång och det är jättetrevligt initiativ av pappa, annars hade jag nog aldrig träffat mina kusiner.


3 kommentarer:

Ekelundskan sa...

Åååhhh - önskar man varit en fluga på väggen.
:-)
Hoppas ni hade trevligt!
Kram

Totte sa...

Tack för idag! Trevligt, trevligt!

Jo, jag hade 6 rätt, men jag tror att Olle har rättat fel på tre-fyra frågor... Så egentligen skulle jag ha haft... 14-15 rätt... ungefär...

Hälsa alla från oss alla!

Totte sa...

Ja, jag är en dålig förlorare. En mycket dålig förlorare.