tisdag, december 16, 2008

6.20

Jag låg kvar i sängen eftersom jag idag hade lite sovmorgon, men det var dags att stiga upp. Lite småtrött var jag när det började mullra. Trots det var jag snabbt uppe ur sängen, och hjärnan började arbeta.

Det första jag tänkte på när hela huset skakade var den gamla pannan. Givetvis måste det vara den som kokar.

Sambon trodde att det var något som kört förbi ute på vägen. Men det har väl kört förbi mycket här förr utan att hela huset skakar.

Jag tyckte ljudet kom från rummet där datorn står. Hade jag glömt stänga den kvällen innan. Hade den blivit så varm så att den höll på att explodera. Men det var bara ljudet från det skramlande porslinet i vitrinskåpet som jag härledde in i det rummet.

Nu återstod bara en vettig förklaring enligt mig. Jag trodde mig ha upplevt mitt första möte med ett spöke. Det fanns inga andra alternativ än att det måste varit ett spöke som skakat på mitt vitrinskåp. -Ja mitt favoritprogram på tv är Det Okända.

För en jordbävning kunde det ju inte varit.....

8 kommentarer:

Annika sa...

SÅ läskigt. Jag hade blivit skiträdd.
Jag förstår att du hann börja tänka spöken o allt möjligt. Måtte det nu inte bli fler skalv...

Elisabet sa...

Här skakade det rejält .., det knakade i väggarna och glasen klirrade och MULLRET .., aldrig att jag kommer att glömma den här morgonen!

Aldrig.

Anonym sa...

Usch, jag hade blivit livrädd! Jag har sånt där inbyggt "katastroftänkande" så jag hade flipprat ur och börjat packa bilen med nödproviant. *s*
(Skönt att vi är fler som inte skickar julkort. Jag förstår allvarligt inte grejen med dem. Min mamma har NIO syskon, sedan har alla minst 2-3 vuxna barn som också borde få osv osv. Alla bor i finland. Ett kort kostar väl runt 10:- och ett frimärke till finland 10-11:- För att skicka en fucking ful bild på en tomte!)

/Sill-Britt

Solåkra sa...

Jag var tvungen att googla fram en karta som visar kontinentalplattorna för att se om det verkligen var möjligt. Jag fattar fortfarande inte att det är sant. Obehagligt och oförklarligt. Här i Stockholm skallrar takkronorna för jämnan och tavlor trillar ned men det är av förklarliga skäl. Det sprängs för en vägtunnel nästan 1 km bort.
Önskar dig en bra dag

Agneta sa...

Thore Skogman är stort, och i Vinslöv dessutom. Han är ju en av Sveriges mest produktive textförfattare genom tiderna. Min syster hade en skiva med honom. Det var väl inte riktigt den hon önskade sig, med det var den vår far hittade när han skulle handla julklappar. Själv fick jag Barnen i Bullerbyn.
Kram
Agneta

frktjatlund sa...

I Borrby skakade det också, säger svägerskan. Och jag är nästan lite avundsjuk. Hade gärna varit med om en ofarlig jordbävning.

Moster Mjölgumpa sa...

Rädd blev jag aldrig och visst är det skoj att varit med om det.

Jag har alltid sagt att min elvaåring sover så hårt att han inte skulle vakna av en jordbävning. Nu vet jag att det är så. Han är så besviken för att han missade det.

Mors Deka sa...

Hälsa grabben att min mamma åxå missade det hela. Hon gick ut efter tidningen och kände då ingenting. Hon är åxå besviken.
Jag vet att det var en GRATTIS-hälsning till lilla mig =)
KRAMEN!