tisdag, december 23, 2008

dan före...


Knäcken är kokt och min Jansson har precis tagits ur ugnen, så nu är jag redo för morgondagen. Fast skinkan är inte griljerad och revbenen ligger råa i kylskåpet, men det ordnar sig i morgon.

Julen 1962 firade min mamma och pappa jul hemma hos mina morföräldrar. De hade nyligen träffats. Mamma var 18 år , pappa var 22.

Jag tycker att det är så kul att titta på gamla foton. Länge kan jag sitta och titta på interiörerna. Många av sakerna minns man. Numera är porslinet, stolarna, bambin och ungdomarna på bilden mina.

4 kommentarer:

Agneta sa...

Jag var på biblioteket i Vinslöv idag och lånade en bok som fick mig att tänka på dig. Den heter Nostalgiboken och behandlar typiska företeelser på 50- 60- och 70-talen. Jag fastnade av naturliga skäl för sidorna om 70-talet. Vad får du för vibbar när du hör:silkespolo, spola kröken,Aristocats och väggficka (du vet sådan man sydde själv,av
t ex gamla kläder och hade som förvaring i köket).
God jul och gott nytt på dig med så ses vi hos varandra den 8/1.

Ekelundskan sa...

Ååååhhh - dessa nostalgiska resor tillbaka i tiden. Till skillnad från dig tittar jag sällan eller aldrig på foton från förr. Troligtvis är jag ännu inte beredd på beviset för att åren går så fruktansvärt fort som dom faktiskt gör.
Men jag önskar dig en God Jul.
Jag har redan käkat upp Jansson, och du har något att se fram emot - det kan jag lova.
Många hälsningar!

Elisabet sa...

Härlig bild och jo, det är underbart med gamla fotografier!

Mors Deka sa...

Det är så kul att se dina gamla bilder. Jag har ju scanner numera, men alla bilder ligger nerpackade efter flera flyttar. Jag ska snart - hoppas jag - plocka fram dem. Ska kanske göra en raid hemma hos mor och far åxå... KRAMEN!