onsdag, november 28, 2007

Nu är det klippt....

Efter att varit hemma med sjukt barn gör jag imorgon som de gamla vikingarna.........drar bort i västerled. Julmarknad på Tivoli, vandring på Strøget, friterad spätta med remoulaaade och övernattning på hotell ska det bli.

I övermorgon återvänder jag till Sverige som nybliven tant!

tisdag, november 27, 2007

Som en dröm

Nu ramlar de över mig. Kryddhyllorna alltså......

Titta vad min arbetskamrat kom med till mig idag. Han hittade dem i sin matkällare. En tidigare hyresgäst i detta grevahus hade satt dem där. De var fulla av döda spindlar och damm. En vända i diskmaskinen så var de som nya.

Ute i hans länga står ett köksöverskåp med skjutluckor. Fäst under skåpet sitter hyllan som glasinsatserna tillhör. Detta ska hämtas vid ett annat tillfälle.

Jag hade tänkt att renovera skåpet och sedan behövs bara ett kök att sätta det i!

torsdag, november 22, 2007

Bevare mig väl....

Nyss hemkommen från dotterns föräldramöte. Det var ett trevligt sådant men jag tror att från och med ikväll tycker alla andra föräldrar att jag är hemsk.

Det var så här att fröknarna i de båda tvåorna på skolan delat upp alla föräldrar i grupper om fyra. Sedan skrivit in våra namn på ett schema som sträcker sig nu från andra till sjätte klass. En grupp på höstterminen och en på vårterminen.

Jag blev placerad nu denna höstterminen och blev alltså ansvarig för att ordna julfesten, visserligen tillsammans med tre andra, men lite kort om tid är det väl ändå.

Problemet är att jag inte är ett dugg förtjust i dessa julfester. Jag riktigt ryser vid tanken på att behöva anordna en.

Och det sa jag.........

Det var ingen alls som stöttade mig, utan de ansåg att barnen tycker att det är så skojigt, och då får man ju ställa upp för dem.

Jag kan ställa upp genom att motvilligt masa mig dit om någon annan ordnar det. Men jag kommer inte att vara lycklig.

Räcker det inte att barnen har julmys med fröknarna på skoltid en av de sista dagarna, för det ska de också ha. Nej samla ihop två klasser med föräldrar och syskon i en liten matsal. Då blir det stimmigt vill jag lova, så kan jag sitta där med mitt falska leende.

En vänlig själ ställde upp för mig och erbjöd sig att byta med mig. Jag blev lättad och antog erbjudandet. Nu ska jag vara med och ordna julfest i femman om tre år. Måtte ungarna ha växt ifrån detta elände då.

söndag, november 11, 2007

Klirr i korgen

Idag skramlade det i svampkorgen. Svamparna var stelfrusna men jättefina. Det var allt lite annorlunda att plocka dem i det tillståndet. Sonen tyckte det var skoj att plocka djupfryst svamp.

Jag hittade fler och större svampar idag än vad jag gjort tidigare under hösten. Nu får jag nog inse att det var sista plocktillfället för i år. Förra året plockade jag på juldagen men så lär det inte bli detta året.
Flera liter blev det och jag har kokt soppa på det mesta. Soppan blev god men om jag tuggar noga på en svamp och känner efter så kan jag nästan tycka att de har lite annorlunda bismak.
Jag tror att jag överlever!

onsdag, november 07, 2007

Äntligen.......


Länge har jag varit på jakt efter en kryddhylla. En Reda skulle det vara och med behållarna av glas.

Jag hittade en på Blocket och har velat fram och tillbaka ganska länge eftersom den kanske inte är exakt som jag vill ha den.

Jag vet inte hurdan jag vill ha, för jag vet inte hurdan jag behöver, för jag vet inte hur mitt framtida kök kommer att se ut.

Men om jag inte köpt denna hade det kanske aldrig dykt upp någon mer. Och jag vill ju inte vara utan! Jag kommer förmodligen fortsätta att hålla utkik.

Jag känner ju mig själv ganska väl och vet att risken är ganska stor att nu jag kanske kommer att börja samla på Redahyllor från femtiotalet!

Tack allra käraste syster för att du svängde inom Motala och hämtade klenoden åt mig.

lördag, november 03, 2007

Ljuv musik i spöktider

fredag, november 02, 2007

Vad har jag gjort?

Just nu sitter jag här och är jättenervös och ångerfull. Min son är ute och gå "bus eller godis". Han är ute med en kompis från Göteborg som för tillfället är här nere och hälsar på sin mormor.

Ångerfull är jag mest för att jag inte gillar "bus eller godis". Ungar som går runt och tigger och skräms, vad liknar det.

Nervös är jag för att min son har ett smärre socialt funktionshinder. Ibland har han lite svårt för att bete sig som man ska kan man väl enkelt förklara det som.

Ute är han aldrig, alltså hittar han inte hem själv. Och mörkt är det!

Hoppas att de inte blir ovänner så att kompisen lämnar honom och springer hem till sin mormor.

Hur kunde jag bara gå med på detta hemska när kompisen ringde?

Tänk om spökena tar dem, hujedamig! Aldrig mer ska jag tillåta sådana hemskheter!