tisdag, januari 30, 2007

Buhuu

Det hände sig vid den tiden då min syster bodde i Majorstue, Oslo. De bodde i en vindslägenhet där det tidigare bara varit kallvind. Det var en fin lägenhet med bjälkar kors och tvärs.

Systern hade precis fått en dotter och vi åkte upp för att vara med på dopet. Vi gick upp för alla stenspiraltrapporna och in i lägenheten. Väl därinne tänkte jag att jag kunde ha min madrass (skulle övernatta) i den stora hallen/tamburen.

Senare berättade systern att hon på nätterna brukade sitta i soffan och amma. Soffan var belägen vid väggen mot hallen, mot vilken hon alltså vände ryggen.

Efter ett tag började hon känna ett obehag precis som om det var någon ute i hallen, och det var en elak jävel som hon uttryckte det. Till slut fick hon byta ammningsplats.

Dotterns gudmor har vissa förmågor, currylinjer, andar osv. Hon gick och kände av hallen och blev riktigt rädd. Ni kanske tycker att sådana saker är tramsiga och det tyckte min svåger också.

Men gudmor bad honom att hålla i ett halsband/pendel och gå runt lite i hallen. Han gjorde som hon sa och när han kom under en av bjälkarna så reste sig varenda hårstrå på hans kropp och han var ganska tagen efter det.

Det var bara för mig att leta upp en ny plats för madrassen, för där i tamburen tänkte inte jag ligga. Gissa om jag ryckte till när det knäppte i elementen. Gudmor sov inte på hela natten.

Nu är det nio år sedan de lämnade lägenheten. Undra om de nya hyresgästerna haft besök?

2 kommentarer:

Matildas fikarum sa...

Usch, vad läskigt! Jag vet aldrig om jag tror på sånt där eller inte, men rädd blir jag.

Anonym sa...

Hejsan lillasyster!

Du glömde att berätta att dottern gallskrek om jag lade henne ifrån mig i närheten av spök-hallen, och att vi bytte glödlampor flera gånger i veckan ibland.

Dessutom hade vi en annan kompis också på besök, som absolut inget hört om detta, och hon gick runt och testade en slagruta. Vi frågade henne om hon fick några utslag (vi var inte med just då). -I hallen var det ingen ordning alls!! Allt bara snurrade och gick inte att stoppa..., sade hon.

Det var skönt att flytta därifrån, och nu bor vi ett fullständigt spökfritt hus. Allt konstigt nuförtiden beror enbart på alla mucklor inne på barnens rum!!!!

Inna-Pinna