lördag, mars 17, 2007

Dagens samling del 8


Idag fuskar jag lite med samlingen. Det är så här att jag samlade på porslinsskärvor när jag var liten. Men nu är det så här att det är en av mina samlingar som inte längre finns kvar. Därför lägger jag istället in en bild på mina barns porslinsskärvesamling. I del 9 lovar jag att visa upp en av mina egna samlingar.

Men jag kan iallafall berätta om min samling. Åren det pågick var tidigt sjuttiotal. Det var återigen jag och den där Myggan som var ute på jakt. Vi bodde i utkanten av ett villakvarter byggt -69. Öster om vår tomtgräns fanns det bara ängar,åkrar och betesmark. Precis utanför vårt staket fanns det stora jordkullar kvar sedan kvarteret byggdes, och det var i dessa högar vi fann våra skatter.

Jag förstår inte hur skärvorna hamnat här, för det fanns ganska mycket. Åtminstone för att vara ängsmark. Men där gick vi som vanligt med blicken riktad mot marken. Fann både glas- och porslinsskärvor. Men också vackra glitterstenar. Wow! Men dem kan jag berätta om en annan gång.

6 kommentarer:

Evas blogg sa...

Hade du någon tanke på vad du skulle göra med skärvorna?

moster mjölgumpa sa...

Det finns nästan aldrig någon tanke på att jag ska göra något med mina samlingar. Jag bara har dem för att titta och känna på dem.

en liten tant sa...

Så vackra skärvorna ska ha varit i era barnaögon. Jag kan tänka mig att fantasin gick igång också. Vad hade det varit? Vem hade ägt föremålet?

frktjatlund sa...

Samlingar ligger inte för mig, men jag har botaniserat i högarna vid gamla Rörstrandsfabriken. Enorma mängder med skärvor, men de är viss K-märkta numera.

Evas blogg sa...

De är jättefina. Jag har också varit en samlare men sen vi flyttade till lägenhet finns det ingen plats för samlande, om det inte är frimärken och det vill jag inte ha!!

moster mjölgumpa sa...

Snälla Eva berätta vad du samlat på. Visst kan man väl få plats med mer än frimärken i en lägenhet?