fredag, februari 16, 2007

Dagens samling del 4


Denna dag visas klistermärkessamlingen från sjuttiotalet upp. Den är från sent sjuttiotal, det var nog då min samlarvurm var som störst.
Jag hade då en bästa vän och granne som jag inte vill röja identiteten på i en sådan här situation. Det kanske vore pinsamt för henne. Så låt oss kalla henne för Myggan. Hon bor förresten numera högt över Vätterns strand.

Nu var det så att jag och denna Myggan gick runt till olika affärer och tiggde dessa klistermärken. Reklamklistermärken skulle det vara. Nu var det förmodligen inte så viktigt just då att det skulle vara med reklam, men det var ju de som var gratis. Och så här 30 år senare så tycker jag nog att reklamen är det som gör dem roliga att titta på.

Det blev mest de olika klädaffärerna och bensinmackarna här i byn som blev besökta av oss. Undrar om jag egentligen tyckte att det var det minsta förargligt att be om dem, det hade jag iallafall tyckt idag.

4 kommentarer:

Annika sa...

Hej! Hittade hit genom Lindalottas blogg. Vilken nostalgitripp med alla klistermärken!! OK-märkena kommer jag ihåg, jätteväl! Jag och mina kompisar var också helt tokiga i klistermärken av alla de slag.

Hälsningar/ Annika

Översättarhelena sa...

Sjysta samlingar du har!

frktjatlund sa...

Jag har också hafrt pippi på plåtburkar. De flesta åkte i soporna i senaste utrensningen. Men farmors gamla burk med Ridgeways, Her Majesty's Blend är kvar. Numera fylld med kryddpåsar.

Anonym sa...

Men jag samlade ju oxå massor med klistermärken, säkert med dig och Myggan! Samlade vi inte plastpåsar oxå? Undrar om min pappa har kvar dem på vinden??? Troligtvis inte...
Kram Miafia