torsdag, mars 25, 2010

berg och dal


Igår hade vi vår jobbigaste dag än så länge. Vi hade övernattat på ett Super8-motell i Yucca Valley där jag blev väckt, av ett fordon utanför, redan halv fyra på morgonen. Efter dusch och frukost som ingick i priset så gav vi oss iväg.

Vi körde in i en nationalpark som heter Joshua Tree. Här finns fantastiska klippformationer och joshuaträd. Vi var ute och klättrade lite och vissa av oss lyckades få kaktustaggar i fötterna. Så ett tips är att aldrig gå, vare sig barfota eller med flipflop i öknen.

Efter det begav vi oss mot Flagstaff där vi bokat ett nytt Super8rum. Och det var här det fruktansvärt tråkiga och jobbiga började. Jag tror att vi körde i 60 mil genom Mojaveöknen som bjöd på ett ogästvänligt landskap. Smala krokiga vägar, som gick som en berg och dalbana. Inte någonstans kunde man köra om alla gigantiska husbilar som tillochmed hade en vanlig bil på släp.

Men till slut lämnade vi öknen och det gick stadigt uppför. Vi är nu på 7000 fots höjd och man känner sig nästan hemma bland tallar och snö.

Motellet vi bor på ligger utmed en dubbelspårig järnväg där godstågen dundrar förbi.

Tut tut sa tåget....*

*tillägnat min mamma

2 kommentarer:

Mors Deka sa...

Fick ni vantar & mössor med er?

Elisabet sa...

,-)))

Å, jag älskar dina resebrev.

Fler såna, tack!