fredag, mars 26, 2010

Grand Canyon


Dagen började med en enkel frukost på hotellet. Vi kom lite sent så de hade redan börjat plocka undan.


Den oäkta maken trivdes så bra här med ljudet från Santa Fe-banan så att vi bokade en extranatt här. Han låg och räknade tåg i stället för får igårkväll. Han kom till 14 innan han somnade.


När vi gjort oss färdiga körde vi till Subway och köpte fyra baugetter som vi tog med som lunch på dagens utflykt.


Vi körde nog i en och en halv timme innan vi kom in i Grand Canyons nationalpark. Väl framme betalade vi inträdet på $25 och körde in i parken. Det blåste väldigt mycket. Vi gick först en sväng runt Visitor Centerområdet för att sedan köra längs med kanjonen mot Desert Veiw. Vi stannade till på flera ställen och beundrade den vackra utsikten innan vi några timmar senare lämnade området. Vi kom in i Navajoindianernas reservat där de stod längs vägen och sålde sina handarbeten.


Vi har precis varit på Sizzler och ätit och nu ligger de andra på sängarna och slappar. Den oäkta maken har ikväll räknat tågvagnar. Ett tåg hade fyra lok och etthundrafyra vagnar, lastade med fyrtiofotscontainers i dubbel höjd. Oj vad han är imponerad!


Tolvåringen, som jag felaktigt kallade elvaåringen i ett tidigare inlägg, men som snart blir trettonåringen, vill helst bara vara på hotellet och tioåringen längtar hem till sina kompisar. Vi som inte ens varit här en vecka av de tre...

6 kommentarer:

Elisabet sa...

Hahaha .., jag skrattade gott för mig själv åt tågvagnsräknandet!

Hur är det annars med priser och sånt ...?

Helena sa...

Fantastiskt att få göra en sån resa med ungarna. Tycker det är skönt att läsa att även andras barn kan vara lite motvalls.... Tågljud kan vara rätt sövande faktiskt....
Fortsatt trevlig resa!!! =)

Anonym sa...

Kan tänka mig att Stefan kommer att köpa nya lok och vagnar till modellbanan, med Santa Fe-symbolen längs tågsättet.
Pappa

cruella sa...

Vad roligt att läsa om Grand Canyon så här live. Vi planerar för fullt en resa mitt i hetaste juli, du kanske har ett eller annat tips att delge? Vi börjar i SF, sedan Yosemite, sedan kör vi mot Grand Canyon via Death Valley. Vilken väg åkte ni in? Övernattade ni vid Grand Canyon?

Monet sa...

Precis sådär var det för mig också när vår familj med tre barn i undre tonåren gjorde "stora Amerikaresan". Vi ömsom flög, ömsom körde och en av resans höjdpunkter var förstås Grand Canyon. Vi övernattade i en liten stad intill, kan det ha varit Flagstaff?

Våra barn satt i baksätet och tjatade om när vi skulle vara framme, läste serietidningar istället för att kolla utsikten och ville mest titta på tv på hotellrummen.

Men nu när de är vuxna minns de hela USA-resan nästan i detalj och tycker att det var en häftig upplevelse!

Mors Deka sa...

Åh, vad jag och Dottern skulle älskat att ta dina barns plats. Vare sig hon el jag skulle längta hem. Vi unnar er verkligen denna resa, men lite avis är vi ju ändå.